Článek týdne
Články z kategorie: Výživa
Sezóna chřestění – jak si s chřestem poradit v kuchyni?
Autor: Bc. Karolina Ponocná Kamberská
13. 05. 2024
Sezóna chřestění – jak si s chřestem poradit v kuchyni?
Sám o sobě je chřest v podstatě ideální potravinou i pro hubnoucí. Má nízkou kalorickou hodnotu, ale zato obsahuje spoustu vlákniny, minerálních látek, polyfenolů (třeba módní kvercetin) a vitamínů. A jak s ním zacházet v kuchyni?
Jak jídlo v práci ovlivňuje naši produktivitu?
06. 05. 2024
Jak jídlo v práci ovlivňuje naši produktivitu?
Správný výběr potravin, pravidelné stravování a adekvátní velikost porcí je klíčovým faktorem našeho pracovního výkonu, který si ovšem málokdy připouštíme. Jak na správný stravovací režim v práci?
Znáte divoké bylinky? Jestli ne, seznamte se!
Autor: Bc. Karolína Ponocná Kamberská
15. 04. 2024
Znáte divoké bylinky? Jestli ne, seznamte se!
Jaké bylinky jsou divoké? Nejdivočejší je jistě kopřiva. Souboj s touto bylinkou jsme snad všichni v dětství odnesli mnohými šrámy. Obecně jsou ale divoké všechny rostliny, o které se místo zahradníků stará sama příroda. Nikdo je nesází, nezalévá, nepřihnojuje, a přesto je najdete každý rok na stejném místě.